Harc

1. A harc kezdetén, a támadás gomb előtt általában lehetőséged van arra, hogy megváltoztasd a felszerelésedet, a beállított varázslataidat és varázsitaljaidat. A harc közben erre már nincs lehetőség!
2. A harc elején érdemes az ellenfeled karakterlapját megnézni (a képére kattitntva). Ekkor láthatod, hogy mely támadási formákkal a legsebezhetőbb, és így tudod a fentieket beállítani.
3. A harcban a fizikai találati esély (ütő, szúró, vágó, ezüst, mithril) a támadásod, az ellenfél védekezésétől, és a szintjeitek különbségétől függ. A mágikus találati esély a taumaturgiádtól, az ellenfél szerencséjétől és a szintjeitek különbségétől függ.
4. Kritikus sebzés esetén az adott támadási formával lehetséges maximális sebzést okozod. Pl. egy 4-16 közötti sebzést okozó fegyverrel 16-ot.
5. Az immunitások az adott támadási forma sebzését csökkentik. Pl. egy 20-as tűzimmunitás a tűzsebzéseket 20%-kal csökkenti. Az immunitást az ellenfél áttörés képessége csökkenti (ha van neki). A játékos immunitása az áttörés levonása után nem lehet több, mint 80. A szörnyeké elérheti akár a 100-at is (teljes immunitás az adott formára). Ha a harc elején látod, hogy ellenfeled jelentős immunitással rendelkezik a bekészített fegyvereddel szemben, érdemes másik fegyvert elővenni.
6. A harc során bármikor elmenekülhetsz, de ekkor a harcra költött energia (kivéve vadászatnál), és ha kalandban vagy, a kalandra költött energia is elvész. Ha harc közben bezárod a böngésződ vagy csak frissíted az oldalt, ugyanez lesz az eredmény.

A kritikus találat annyit tesz, hogy maxot sebez a fegyver/varázslat!